Peter Fellowship
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

改變少年人在教會的比例

4 posters

向下

改變少年人在教會的比例 Empty 改變少年人在教會的比例

發表  CtlMa 周四 1月 01, 2009 12:11 pm

有無想過亞剛昨晚講嘅野 ?
我們怎可以改變少年人在教會的比例呢 ?
靠一年數次的佈道會 / 團契 / 少崇 / 教會BB出生率(自然增長) / Anders自己出去抓"客" 改變少年人在教會的比例 7848
CtlMa
CtlMa

文章數 : 76
注冊日期 : 2008-05-29

回頂端 向下

改變少年人在教會的比例 Empty 回復: 改變少年人在教會的比例

發表  kumann 周四 1月 01, 2009 12:47 pm

我地刀要努力搵朋友返黎!!
但自己成日刀遇唔倒冇返教會既人,or佢地刀覺得旺角好遠
1係就邀請左返黎/識左咁耐先知他們是有教會的..
在一間基督教氣氛咁濃厚既學校,到中6刀未信既人真係好少..
但係我係今年真係識倒個咁既同學仔,佢好堅持唔信呀!
我好希望改變她的諗法

除左學校,刀想叫返2年做暑期工既人返教會,
第一年失敗了,哈哈,我會今年再努力的!
第2年就冇機會了,因為好出奇地,佢地刀係基督徒,,有次仲比佢地邀請返教會XD

5..(上面果D唔關事...=.=)
新既一年,新既開始!
大家刀要努力努力哈哈!
期待著少年人係教會既比例唔只10%!!!
要多過d大人!!!XD
kumann
kumann

文章數 : 105
注冊日期 : 2008-05-27
年齡 : 33

http://www.xanga.com/XDXD7plus1

回頂端 向下

改變少年人在教會的比例 Empty 回復: 改變少年人在教會的比例

發表  CtlMa 周四 1月 01, 2009 2:14 pm

kumann 寫到:5..(上面果D唔關事...=.=)
新既一年,新既開始!
大家刀要努力努力哈哈!
要多過d大人!!!XD
大人 ? 18歲攞左成人身份証算唔算 ? 改變少年人在教會的比例 908613
講下笑姐, 大家努力,
讓我o地4樓個"鬥", 更 new-comer-friendly : 氣氛上 / 靈氣上 / 時間上 / 愛心裡 ............
CtlMa
CtlMa

文章數 : 76
注冊日期 : 2008-05-29

回頂端 向下

發表  NYL 周四 1月 01, 2009 6:41 pm

盡力而為!!!
改變少年人在教會的比例 753365
NYL
NYL

文章數 : 119
注冊日期 : 2008-05-26
年齡 : 31

http://www.xanga.com@W_S_P

回頂端 向下

發表  Roo* 周日 1月 04, 2009 9:14 pm

kumann 寫到:我地刀要努力搵朋友返黎!!
我好希望改變她的諗法

第2年就冇機會了,因為好出奇地,佢地刀係基督徒,,有次仲比佢地邀請返教會XD

新既一年,新既開始!
大家刀要努力努力哈哈!
要多過d大人!!!XD

haha,
你個師姐,我個同學都係唔信!
要努力!
Roo*
Roo*

文章數 : 88
注冊日期 : 2008-05-26

回頂端 向下

發表  kumann 周一 1月 05, 2009 8:02 pm

Roo* 寫到:
kumann 寫到:我地刀要努力搵朋友返黎!!
我好希望改變她的諗法

新既一年,新既開始!
大家刀要努力努力哈哈!
要多過d大人!!!XD

haha,
你個師姐,我個同學都係唔信!
要努力!

帶佢返黎!XD
kumann
kumann

文章數 : 105
注冊日期 : 2008-05-27
年齡 : 33

http://www.xanga.com/XDXD7plus1

回頂端 向下

回頂端

這個論壇的權限:
無法 在這個版面回復文章