Peter Fellowship
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

團衫 ^^

+6
CtlMa
laingokman
kumann
clhleon123
Edwin
Roo*
10 posters

1頁(共2頁) 1, 2  下一步

向下

團衫 ^^ Empty 團衫 ^^

發表  Roo* 周一 6月 16, 2008 1:06 am

初步同團長講過
考慮為"新"團友再整團衫
(沒有團衫的人數約十個)
唔知大家有無咩意見呢

建議一:
用返舊既pattern
不過轉另一種色
e.g. 橙色衫, 灰色魚, 白色字

這可節省設計這工序
'舊'既團友亦可自行決定是否再訂購
又不用擔心訂購數量太少

歡迎任何意見
包括反對再造團衫

Roo* 在 周一 6月 16, 2008 10:02 pm 作了第 1 次修改
Roo*
Roo*

文章數 : 88
注冊日期 : 2008-05-26

回頂端 向下

團衫 ^^ Empty 回復: 團衫 ^^

發表  Edwin 周一 6月 16, 2008 1:54 am

我嘅建議係:

不如講下咩情況會用到件團衫先.....唔通真係去camp 先用????

ps 我果件用過一次, 上年去camp 果時用.......
Edwin
Edwin

文章數 : 25
注冊日期 : 2008-06-07

回頂端 向下

發表  clhleon123 周一 6月 16, 2008 2:12 am

Maybe i am wrong........, but looking back last year, the use of the shirt is just a few(within 5 times), right? Neutral
for new members , to have the shirt is ok.....
but for the members who already own it, i would suggest not to buy a new one .........bcoz it will be a waste of money if the shirt is not using frequently..........
On the other hand, i believe that using the original one(the one using)for all of us is better(if most of us still think that the shirt is acceptable) since it looks more united ........... Cool
clhleon123
clhleon123

文章數 : 70
注冊日期 : 2008-05-27
年齡 : 33

http://www.xanga.com/clhleon123

回頂端 向下

發表  kumann 周一 6月 16, 2008 3:13 am

新果d同我地唔同色好似怪怪地...
kumann
kumann

文章數 : 105

http://www.xanga.com/XDXD7plus1

回頂端 向下

發表  Edwin 周一 6月 16, 2008 4:53 am

κυmα㊣ 寫到:新果d同我地唔同色好似怪怪地...

咁咪可以代表佢地係新一代嘅彼得團lor
Edwin
Edwin

回頂端 向下

發表  laingokman 周一 6月 16, 2008 7:53 am

我覺得一樣pattern都就ok喇!
都仲好united!
laingokman
laingokman

回頂端 向下

發表  Roo* 周一 6月 16, 2008 10:01 pm

你地講得好arm
可能有好多人成日都唔會著件團衫

其實就係唔想全部人都整多件, 所以先諗一樣pattern
至於點解諗唔同色, 就係驚整得果10件會好貴
如果唔同色, 有人可能會想要多件

我個人認為,
唔同色可以當係兩款jei
因為我地上年一開始都係咁兩隻色gei
Roo*
Roo*

回頂端 向下

發表  CtlMa 周二 6月 24, 2008 8:28 pm

我今日e 左d資料比some of you
有家公司做40件@$32
可看看如何 ?
團衫 ^^ 277531
btw, 10件一定貴到飛起,
或許, 用Annie的襟章機
做襟章掛在T-shirt比較化算
CtlMa
CtlMa

文章數 : 76
注冊日期 : 2008-05-29

回頂端 向下

發表  Roo* 周二 6月 24, 2008 11:27 pm

其實我地開會都算決定左
整返一件同款唔同色既團衫
所以唔會係十件

大家如果決定左要唔要多件可以係度講聲
Roo*
Roo*

回頂端 向下

發表  sun 周五 6月 27, 2008 3:01 am

我整左個sample,掉轉我地舊年既底色同字樣俾大家可以睇睇個效果

團衫 ^^ 2445868450101604084S425x425Q85

團衫 ^^ 2268806300101604084S425x425Q85

不過d顏色未必exactly match,同埋唔知點解會朦朦地... 團衫 ^^ 908613
sun
sun

文章數 : 119

回頂端 向下

發表  Edwin 周五 6月 27, 2008 4:25 am

sun 寫到:我整左個sample,掉轉我地舊年既底色同字樣俾大家可以睇睇個效果

團衫 ^^ 2445868450101604084S425x425Q85

團衫 ^^ 2268806300101604084S425x425Q85

不過d顏色未必exactly match,同埋唔知點解會朦朦地... 團衫 ^^ 908613

可能係因為張相得十萬像素, 所以會朦朦地.......
Edwin
Edwin

回頂端 向下

團衫 ^^ Empty 團衫

發表  yanholong131415 周五 6月 27, 2008 3:27 pm

其實我係新團友整都無咩所謂
不過可唔可以件衫白色,d字黑色呢
因為係forum個版橙衫綠宗好似有少少怪怪地

yanholong131415

文章數 : 4
注冊日期 : 2008-06-10

回頂端 向下

發表  Roo* 周五 6月 27, 2008 4:43 pm

唔知點解有少少奇怪
Roo*
Roo*

回頂端 向下

發表  clhleon123 周六 6月 28, 2008 12:03 am

如果要橙色的話..........可以白衣橙字........... Cool
clhleon123
clhleon123

http://www.xanga.com/clhleon123

回頂端 向下

發表  clhleon123 周六 6月 28, 2008 12:04 am

Roo* 寫到:唔知點解有少少奇怪

吾夾咪怪LOR~ Shocked
clhleon123
clhleon123

回頂端 向下

發表  NYL 周六 6月 28, 2008 1:05 am

clhleon123 寫到:如果要橙色的話..........可以白衣橙字........... Cool

用橙色衫白色字or灰色字may be better~ Wink
個logo就無咩問題~ Razz

佢矇矇地先怪都可以既啫!
團衫 ^^ 14210

W_S_P 在 周五 7月 18, 2008 7:03 pm 作了第 2 次修改
NYL
NYL

年齡 : 31

http://www.xanga.com@W_S_P

回頂端 向下

發表  sun 周六 6月 28, 2008 1:44 am

整左白色字既sample,你地都可以睇睇個效果 團衫 ^^ 142686

團衫 ^^ 2904320660101604084S425x425Q85

團衫 ^^ 2539722120101604084S425x425Q85
sun
sun

回頂端 向下

發表  Roo* 周日 6月 29, 2008 6:35 pm

好靚呀!!! 團衫 ^^ 678184
Roo*
Roo*

回頂端 向下

發表  α£θχ 周日 6月 29, 2008 9:31 pm

靚左好多
α£θχ
α£θχ

文章數 : 67

回頂端 向下

發表  kumann 周一 6月 30, 2008 4:43 pm

條魚用灰色好似有d可憐*
kumann
kumann

http://www.xanga.com/XDXD7plus1

回頂端 向下

發表  Roo* 周一 6月 30, 2008 4:48 pm

其實魚一向都係灰色架啦
Roo*
Roo*

回頂端 向下

發表  kumann 周一 6月 30, 2008 4:59 pm

試下blue fish 丫不如團衫 ^^ 908613
kumann
kumann

回頂端 向下

發表  Roo* 周二 7月 08, 2008 12:19 am

訂左blue魚喇 =]
Roo*
Roo*

回頂端 向下

發表  sun 周二 7月 08, 2008 2:24 am

係呀,訂左30件,有多既就睇下會唔會遲d有新朋友來送俾佢地啦 Rolling Eyes

橙黃衫,白字,藍魚... 唔知真係出到來會係點呢... 團衫 ^^ 277531
sun
sun

回頂端 向下

發表  clhleon123 周二 7月 08, 2008 10:42 pm

雖然我冇訂,但都好期待 bounce bounce bounce
clhleon123
clhleon123

回頂端 向下

1頁(共2頁) 1, 2  下一步

回頂端

這個論壇的權限:
無法 在這個版面回復文章